Max Verstappen – this is a genius/gift in Formule 1

Max reist met een Belgisch paspoort over de wereld. Maar hij heeft nog een tweede nationaliteit: de Nederlandse. Op basis daarvan beschikt hij over een Nederlandse racelicentie. ‘Max rijdt gewoon voor Nederland’, aldus Jos Verstappen. Zijn prestaties tellen voor Nederland, niet voor België.

Full Team Name Aston Martin Red Bull Racing
Base Milton Keynes, United Kingdom

2017

Unable to keep pace with world champions Mercedes and a resurgent Ferrari, drop to third in the standings, not helped by poor Renault reliability. Even so, Daniel Ricciardo and Max Verstappen prove their star quality by taking three wins between them.

70 kg /1,80m
Born 30 September 1997 — Hasselt, Belgium

Belgium split from the Netherlands in 1830, but the status of Limburg was only resolved nine years later in 1839, with the division of Limburg into Belgian and Dutch parts. Hasselt became the provisional capital of the Belgian province of Limburg.

Max Emilian Verstappen (Dutch pronunciation: [mɑks eːˈmiliɑn vɛrˈstɑpən]; born 30 September 1997) is a Belgian-Dutch[3] racing driver who competes under the Dutch flag in Formula One with Red Bull Racing. Aged 17 years, 166 days, he became the youngest driver to compete in Formula 1 at the 2015 Australian Grand Prix for Scuderia Toro Rosso.[4] He is also the youngest driver to lead a lap during a Formula One Grand Prix, youngest driver to secure a podium and youngest Formula One Grand Prix winner.

21
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
TURBO30HanTang Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of