Changing your fuel filter will prevent loss of power, loss of fuel economy, and debris from clogging expensive fuel injectors.

Brandstoffilter:

Elke auto heeft een brandstoffilter. Zowel met een benzine- als een dieselmotor.

Alle brandstof die vanaf de tank naar de motor gepompt wordt door de toevoerpomp, gaat door dit filter.

Bij dieselbrandstoffilters staat vaak een vervangingstermijn van bijv. 60000 of 90000km. Benzinemotoren hebben vaak geen vervangingstermijn.

De filters vervuilen toch, en moeten in principe op tijd vervangen worden. Ook die van de benzinemotor.

NOW: IF you have not changed the filter after 200,000KM, it must be very dirty now, causing problem by motor, the motor does not get enough fuel or clean fuel.

Wanneer het filter bijv. 5 jaar en 100.000 km gemonteerd heeft gezeten, zal deze van binnen helemaal zwart zijn. Als deze open gezaagd word, loopt vaak de zwarte drab eruit.

Het is niet direct schadelijk voor de motor om het filter niet te vervangen, want de motor zal vanzelf in gaan houden door dat de brandstof er niet meer door heen kan stromen.

Bij een dieselbrandstoffilter, is het wel belangrijk om bij elke beurt de dop aan de onderzijde even los te draaien en een stuk leeg te laten lopen.

Dit filter dient namelijk tevens als waterafscheider. Water is zwaarder dan de dieselbrandstof, en blijft onderin het filter hangen. Water is wel zeer schadelijk voor de brandstofpomp en verstuivers.

Als het filter al erg lang in de auto zit en zeer vervuild is, kan het zo zijn dat de brandstoftoevoer grote weerstand ondervind door dat het filter verstopt zit. Dat kan merkbaar zijn door dat de motor minder vermogen heeft, en diverse storingen met betrekking tot de te lage brandstofdruk opslaat.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of