Roken deed hij al 24 jaar niet meer

Nederlands beste voetballer ooit Johan Cruijff heeft longkanker. Zijn gezondheid was vaker onderwerp van gesprek, net als zijn rookgedrag.

Johan Cruijff is overleden. Dat is bevestigd op de officiële website van de Oranje-legende. Cruijff is 68 jaar geworden.

In februari 1991 meldt Johan Cruijff zich met hartproblemen bij een kliniek in Barcelona die aan de gelijknamige club is verbonden. Net op tijd. Een dag later krijgt de dan 43-jarige oud-voetballer en op dat moment trainer van Barcelona een dubbele bypass. Zijn kransslagaders blijken volgens specialisten dichtgeslibd als gevolg van een erfelijke ziekte, niet doordat hij een kettingroker is. Mede op doktersadvies stopt Cruijff met roken.

http://www.nrc.nl/next/2015/10/23/roken-deed-hij-al-24-jaar-niet-meer-1551220

Na het overlijden van de grootste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, moet het stadion van Ajax zo snel mogelijk worden omgedoopt tot Johan Cruijff Arena, vinden fans.

Bij de bouw van het stadion investeerde Ajax 9,1 miljoen euro, de gemeente stak er 31,8 miljoen in. Private investeerders droegen nog eens 29,5 miljoen bij. Wie die private investeerders zijn, is onbekend.

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AutoSport Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of