Crankshaft Refurbishing 曲轴翻新

motor revisie 发动机大修

发动机 曲轴 Engine crankshaft

曲轴是发动机中最重要的部件。它承受连杆传来的力,并将其转变为转矩通过曲轴输出并驱动发动机上其他附件工作。曲轴受到旋转质量的离心力、周期变化的气体惯性力和往复惯性力的共同作用,使曲轴承受弯曲扭转载荷的作用。因此要求曲轴有足够的强度和刚度,轴颈表面需耐磨、工作均匀、平衡性好。

曲柄连杆机构
曲柄连杆机构(crank train) 发动机的主要运动机构。其功用是将活塞的往复运动转变为曲轴的旋转运动,同时将作用于活塞上的力转变为曲轴对外输出的转矩,以驱动汽车车轮转动。曲柄连杆机构由活塞组、连杆组和曲轴、飞轮组等零部件组成。

Motor revisie
http://www.anwb.nl

Hij doet het niet, hoe komt dat?

Het niet werken van de motor kan veel oorzaken hebben. Soms is een deelreparatie voldoende om hem weer jaren mee te laten gaan. Je moet dan denken aan het vervangen van zuigers en kleppen, aan het persen van nieuwe cilinderbussen of aan het vlakken van de cilinderkop en het plaatsen van een nieuwe koppakking.

Is hij echt aan het eind van zijn Latijn, dan ben je toe aan revisie. De motor moet uit elkaar en alle onderdelen moeten gecontroleerd worden. Alles wat (bijna) versleten is wordt vervangen. Vervolgens kun je er weer jaren mee doen.

Voor revisie van een viercilindermotor ben je, inclusief montage, nieuwe koelvloeistof en nieuwe motorolie, al gauw een bedrag van € 4.500 kwijt.


Wat is het en wat doet het?

Alle automotoren hebben meerdere cilinders. Een benzinemotor werkt als volgt: bovenin de cilinder zit de verbrandingskamer. Via de inlaatklep komt er een mengsel van brandstof en lucht de verbrandingskamer binnen. Op het juiste moment geeft de bougie een vonk, en daardoor komt het mengel van lucht en brandstof tot ontbranding.

Door de kracht gaat de zuiger in de cilinder omlaag, de zuigerstang staat in verbinding met de krukas en die zet die kracht vervolgens om in een ronddraaiende beweging.Net als bij een ouderwetse trapnaaimachine, waarbij een op-en-neergaande beweging omgezet wordt in een roterende beweging. De krukas draait nu rond, en de krukas drijft – via de versnellingsbak – de wielen aan. Dit hele proces gebeurt ontzettend vlug achter elkaar, zodat de zuiger zo snel op en neer beweegt dat de krukas blijft ronddraaien. Onderin het deel waar de krukas ronddraait, zit olie, zodat de boel allemaal soepel blijft draaien. En die olie is van levensbelang. Want zonder smering loopt de motor vast.

Saab 93 SS Complete Motor:

€ 3.250,00 excl. 21% BTW
(€ 3.932,50 incl. BTW)

http://www.rendcarparts.nl/

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AutoSport Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of