STAND EREDIVISION

Dutch football club ADO welcomes new Chinese owner

ADO = Alles Door Oefening Den Haag
http://nl.wikipedia.org/wiki/ADO_Den_Haag

Ook het logo van ADO Den Haag heeft de kleuren groen en geel. Centraal in dit logo staat de ooievaar, de vogel die ook het symbool van de stad Den Haag is.

Ooievaar = 鹳 GUAN stork

Chinese United Vansen buys Dutch Football Club ADO Den Haag

United Vansen International Sport

北京合力万盛国际体育发展有限公司

http://www.adofans.nl/

Dutch football club ADO welcomes new Chinese owner

2014-06-24 13:54:24 Xinhua English

THE HAGUE, June 24 (Xinhua) — More than one-hundred-year old Dutch football club ADO Den Haag, welcomes its new Chinese owner, China United Vansen Sports company, the club announced Tuesday.

“The purchase won’t change any Dutch football attribute of ADO Den Haag, only except a more ambitious goal with a bit more financial investment,” Li Chun, Dong Dao CEO, who arranged this purchase, told Xinhua.

ADO Den Haag, founded in 1905, ranked 9th in Dutch Eredivisie (first league) last season.

“We will keep ADO as a typical Dutch club, the management team, commercial and marketing team, the technical team and youth academy will be all operated by Dutch experts,” Li continued, “ADO will keep its logo, color, and all the traditions.”

According to Dong Dao, “more ambitious goal” means to achieve the best position ADO ever had in Dutch league and try to join Europa League in a few seasons, while eventually also enter into Champions league.

Both ADO and the buyer didn’t leak the exact money of this purchase. However, an extra fund of five to ten millions Euro will be invested by United Vansen Sports for those goals.

Actually, Dong Dao isn’t a new face to the Dutch Eredivisie. The company based in The Hague for more than 20 years, became a major sponsor of AZ Alkmaar, Dutch KNVB Cup champion in 2013, a few seasons ago, which made the company the first and only Chinese sponsor of Dutch top football event. The company has been appointed by Dutch football association KNVB to promote world coach program all over China recently as well.

The new owner, United Vansen Sports is another veteran. Taking football as core business, the company has successfully organized Italian super cup in Beijing three times already, is going to held French supercup in Beijing in August 2014 and also has exclusivity of all the right of Spanish national team in China. Especially, the CEO of United Vansen himself loves football, plays football and is a super football fans.

With the new Chinese background, ADO may also receive millions Chinese football fans and a huge market.

“There are approximately a billion football fans in China, and some of them might follow ADO games from now on, which provide a huge market for TV right, merchandise and business opportunity between Holland and China.”

Li hopes also to promote Dutch football through ADO to China, to help Chinese football development.

“As side effect, there will be more Chinese players, teams and coaches to be trained in ADO, which could make ADO a symbol of Dutch football in China.”

“This purchase thus will be good for every party, good for ADO, good for the fans from both countries, and also good for the international image of The Hague as a city, and the Netherlands as a country,” Li added, “and good for Chinese football development.”

ADO Den Haag in Chinese handen

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Spyker200PKHanTangSpyker Spyker Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Spyker
Guest
Spyker

Bryan Linssen

Heracles vrijwel veilig na zege op NAC
http://foxsports.nl/wedstrijd/753189

Bryan Linssen

Geboren: 8 oktober 1990 (24 jaar), Neeritter
Lengte: 1,70 m
Gewicht: 70 kg
Huidig team: Heracles Almelo (#11 / Aanvaller)
Broers: Edwin Linssen, Patrick Linssen

Spyker
Guest
Spyker

ADO did it. Complete safe now.

ADO 1:0 Vitesse

Again Kramer.

ADO Den Haag mag zich opmaken voor een nieuw seizoen in de eredivisie. De ploeg won vrijdag met 1-0 van Vitesse, dankzij een laat doelpunt van Michiel Kramer, en staat nu twaalfde. De voorsprong op NAC, dat zestiende staat, is negen punten. Voor Vitesse betekende het de eerste nederlaag sinds 24 januari.

Spyker
Guest
Spyker

Begeerde ADO-speler schiet zijn club in bijna veilige haven tegen matig Utrecht

De door FC Groningen begeerde Roland Alberg maakte de 1-0, Gervane Kastaneer mikte de 2-0 in het mandje.

Dankzij de zege klom ADO naar de twaalfde positie op de ranglijst. De voorsprong van zeven punten op nummer zestien NAC Breda moet voldoende zijn om uit de play-offs voor promotie en tegen degradatie te blijven. Ook FC Utrecht hoeft zich ondanks de nederlaag niet al te veel zorgen te maken. Die club heeft vier duels voor het einde van de reguliere competitie nog altijd zes punten meer dan NAC.

ADO 2:0 Utrecht

Spyker
Guest
Spyker

Rutte impact:

Excelsior 2:3 ADO

Crucial 3 points for ADO

Michiel Kramer made it again in last minute

comment image” />

34. Kramer 0-1
59. Auassar 1-1
63. Gouriye 2-1
79. Alberg 2-2
93. Kramer 2-3

Spyker
Guest
Spyker

FOTO ADO blundert met shirt voor Rutte ADO Den Haag dacht een leuke verrassing in petto te hebben voor Mark Rutte. De premier van Nederland is in China en werd door Hui Wang, eigenaar van de eredivisieclub, verrast met een bijzonder shirt… Op het shirt van ADO Den Haag, met nummer 8, heeft de naam van Rutte een extra ‘n’ gekregen. De premier lijkt wel te kunnen lachen om de misser van de organisatie. Het getal 8 is in China een geluksnummer. Wang kreeg de Haagse club afgelopen winter in handen en kondigde aan dat ADO Den Haag de komende… Read more »

Spyker
Guest
Spyker

Maarten Fontein wil terug bij ADO, maar Wang zegt NEE. ADO Den Haag moet Europa in. Dat stelt Hui Wang, de nieuwe eigenaar van de Hagenaars. De club vecht momenteel nog tegen degradatie, maar volgend seizoen is alles anders in de Hofstad. Er wordt ‘Chinees vuurwerk’ beloofd. De komst van Wang ging gepaard met veel bombarie. Zo werden de eerste paar wedstrijden plotsklaps gewonnen en vertrok Maarten Fontein, directeur van de club, al. Het vertrokken directielid wilde wellicht terugkeren, maar Wang steekt daar een stokje voor. “Nee. De samenwerking met de heer Fontein is tot een einde gekomen”, geeft de… Read more »

Spyker
Guest
Spyker

ADO Den Haag is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, nadat Maarten Fontein de deur van het Kyocera Stadion vorige week achter zich dichttrok. Eerder al werd bekend dat Robert Langenbach hoog op het lijstje staat. Tussen 2000 en 2006 stond Langenbach ook al aan het roer bij de huidige nummer veertien van de Eredivisie. “Het klopt dat ik ben benaderd”, reageert hij in het Algemeen Dagblad. “Maar het is nog allemaal heel pril. Voorlopig is er nog niets duidelijk. Maar ik sta open voor een verkennend gesprek. Ik wil wel horen wat de toekomstplannen zijn.” Langenbach kan in… Read more »

Spyker
Guest
Spyker

Telesport meldt ook dat Robert Langenbach, tussen 2000 en 2006 directeur van ADO, inmiddels is benaderd voor een terugkeer. Langenbach geniet de steun van het publiek, bleek zaterdag in het Kyocera Stadion.

Wang:

Spyker
Guest
Spyker

Fontein is Chinese invloeden nu al zat en neemt ontslag bij ADO Maarten Fontein vertrekt per direct als algemeen directeur van ADO Den Haag. Dat maakt de Haagse club woensdag bekend. Fontein treedt op eigen initiatief terug. ADO Den Haag werd eind januari overgenomen door het Chinese United Vansen. Eigenaar Hui Wang zwaait sindsdien de scepter in Den Haag. Voor Fontein brengt de overname zoveel veranderingen met zich mee dat hij ermee stopt. Fontein in zijn verklaring: “Ik heb onvoldoende vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om het belang van ADO Den Haag optimaal te dienen gezien de vele… Read more »

Spyker
Guest
Spyker

ADO pakt ondanks blunder scheidsrechter punt mee uit Groningen Roland Alberg heeft zondag na afloop van het 1-1 gelijkspel tussen FC Groningen en ADO Den Haag hard uitgehaald naar Jeroen Manschot. De scheidsrechter nam in de ogen van de ADO-middenvelder een aantal discutabele beslissingen. Alberg had niet het idee dat hij tegen elf man speelde, gaf hij na de 1-1 in De Euroborg aan tegenover FOX Sports. Manschot had volgens hem net zo goed een Groningen-shirt kunnen dragen. “Ik ben blij met een puntje, aangezien we vandaag tegen twaalf man speelden”, reageerde hij. “Daar wil ik het ook bij houden.”… Read more »

Spyker
Guest
Spyker

Krame is weer de held ADO 3:2 Zwolle

Stand Eredivisie
1 PSV 23 – 61
2 Ajax 23 – 49
3 Feyenoord 23 – 41
4 AZ 23 – 41
5 PEC Zwolle 24 – 39
6 Heerenveen 23 – 35
7 Vitesse 23 – 34
8 FC Twente 23 – 34
9 Willem II 23 – 30
10 FC Groningen 23 – 30
11 SC Cambuur 24 – 30
12 FC Utrecht 23 – 27
13 ADO Den Haag 24 – 27
14 Excelsior 23 – 26
15 Go Ahead 23 – 23
16 Heracles 23 – 20
17 NAC Breda 24 – 18
18 FC Dordrecht 23 – 12

Spyker
Guest
Spyker

Ado 3:2 Nac

wel leuk oh :)

Spyker
Guest
Spyker

ADO is actually a good team, they can actually win from any other clubs if they play well. Chinese overname levert ADO Den Haag direct zege op FC Twente op Today ADO vs Twente, a great game, 2:0 for ADO 3 points, crucial game. You can watch Dutch matches live here: http://www.livestream-voetbal.nl/livestream-eredivisie/ Wat kost het om een live wedstrijd via internet te kijken? U kunt vanaf € 11,95 een kijkcode kopen voor één live wedstrijd naar keuze. U kunt ook een FOX Sports GO abonnement afsluiten waarbij u onbeperkt toegang heeft tot alle live wedstrijden http://foxsports.nl/wedstrijd/753094/ Droomdebuut Iakovenko bij ADO… Read more »

EVS
Editor
EVS
Editor
Spyker Spyker
Guest
Spyker Spyker

Opluchting bij ADO-directeur “Het gaat echt om de allerlaatste formaliteiten. Ik kan gerust stellen dat de overname rond is”, aldus ADO Den Haag-directeur Maarten Fontein over de overname van zijn club door het Chinese United Vansen. “Een opluchting, ja, want de voorbije maanden zijn soms heel frustrerend geweest.” Fontein moest opboksen tegen veel scepsis die er vooral in Nederland was over de Aziatische deal, maar de directeur zegt zelf nooit twijfel te hebben gehad over de serieuze intenties van Wang Hui, de eigenaar van het Chinese sportmarketingbureau. „Ik ken hem nu vijf maanden en vertrouw hem voor 100 procent. Waarom?… Read more »

Spyker Spyker
Guest
Spyker Spyker

do 15 jan 2015, 14:30 ADO definitief in Chinese handen Van onze Telesportredactie De kogel is door de kerk: ADO Den Haag is definitief in Chinese handen. Het sportmarketingbedrijf United Vansen, waarmee de club al een klein jaar in gesprek was over de overname van de aandelen, heeft aan De Telegraaf/Telesport bevestigd dat de miljoenen zijn overgemaakt. Daarmee is de onderneming van eigenaar Wang Hui de vijfde deadline wel nagekomen. Eerdere deadines strandden vanwege allerlei complicaties bij de overname. Enkele dagen geleden meldde een woordvoerder van Vansen, uit de hoofdstad Peking, al dat het geld – ruim 8 miljoen euro… Read more »

Spyker Spyker
Guest
Spyker Spyker

DEN HAAG – Volgens ADO-directeur Maarten Fontein zijn alle plooien rondom het afronden van de overname door United Vansen gladgestreken. ‘Alle handtekeningen zijn gezet’, meldt Fontein aan Omroep West.

Fontein die de afgelopen tijd veel contact heeft gehad met China, verwacht dat het geld dat gemoeid is met de overname binnen afzienbare tijd op de rekening van Mark van der Kallen wordt bijgeschreven. Zodra de deal definitief rond is, zal er een officieel persmoment komen volgens Fontein.

Maarten Fontein
comment image” />

Chinezen lijken over de brug te komen: geld voor ADO nu echt in aantocht

woensdag 10 december 2014 om 18:08

De soap rond de overname van ADO Den Haag door een Chinees marketingbureau (United Vansen) lijkt bijna ten einde. Dat stelt interim-directeur Maarten Fontein woensdag.

Volgens Fontein is het nog slechts een kwestie van dagen dat eigenaar Hui Wang het benodigde geld (ruim acht miljoen euro) zal storten op de rekening van Mark van der Kallen, grootaandeelhouder van de Haagse eredivisionist.

Fontein zei tegen Omroep West dat hij dinsdag een gesprek heeft gevoerd met Hui Wang. De Chinese zakenman verblijft momenteel in Europa en zal zaterdag waarschijnlijk aanwezig zijn bij de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Wang wil volgens Fontein zijn plannen met ADO Den Haag dan nog niet toelichten. Dat moet in januari gebeuren tijdens een presentatie.

Het contract van Fontein bij ADO Den Haag loopt 1 januari af. Het verzoek van Wang om langer te blijven heeft de oud-directeur van onder meer AZ en Ajax in beraad genomen.

Spyker Spyker
Guest
Spyker Spyker

Wait a moment .. ADO zoekt investeerders om Chinese overname te voorkomen ADO Den Haag is naarstig op zoek naar Haagse investeerders om de overname van een Chinees bedrijf af te wenden. Dat meldt de NOS. Ook de gemeente is bij de zoektocht naar een investeerder betrokken. Twee weken geleden werd duidelijk dat Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO), grootaandeelhouder van de eredivisionist, een principeovereenkomst met United Vansen International Sports Co. had gesloten over de aandelen van ADO. Het bedrijf zou met investeringen ADO Den Haag Europa in willen loodsen. Onder meer doelman Maarten Stekelenburg werd aan de club uit de hofstad… Read more »